DSpace Repository

Оцінка діяльності ресторанів міст та районів Закарпатської області методом аналізу ієрархій

Show simple item record

dc.contributor.author Шитікова, Тетяна Володимирівна
dc.contributor.author Ігнатишин, Микола Іванович
dc.date.accessioned 2020-09-25T06:21:40Z
dc.date.available 2020-09-25T06:21:40Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7263
dc.description Шитікова Т. В. Оцінка діяльності ресторанів міст та районів Закарпатської області методом аналізу ієрархій / Т. В. Шитікова, М. І. Ігнатишин // Науковий вісник Мукачівського державного університету. Серія "Економіка" : збірник наукових праць / гол. ред. Т.В. Черничко. - Мукачево : МДУ, 2020. - Випуск 1(13). - С.175-183. en_US
dc.description.abstract У статті проведено порівняльну оцінку результатів діяльності ресторанних підприємств міст та районів Закарпатській області з використовувати методу Сааті за останній квартал 2017 і 2018 років. Метою дослідження є побудова ієрархічних моделей оцінки діяльності ресторанів з надання послуг мобільного харчування в містах та районах області з використання статистичних показників «Кількість підприємств» та «Обсяг реалізованих послуг» за визначений період. Метод аналізу ієрархій обраний для проведення оцінки завдяки своїй універсальності, адже може використовуватися не тільки для аналізу та порівняння стану галузі чи окремого підприємства, а й для прийняття більш складних управлінських рішень та прогнозування ситуації. Проведені дослідження за цим методом дозволили отримати оцінку діяльності ресторанних підприємств інтегрувавши декілька показників, виявити ті критерії, урахування яких дасть змогу прийняти правильні управлінські рішення щодо підвищення ефективності управлінської політики в області, виявити депресивні райони, що потребують інвестицій та державного регулювання. Наукова новизна полягає в побудові ієрархічної моделі оцінки діяльності ресторанних підприємств з застосуванням повністю узгоджених матриць попарних порівнянь, отриманих шляхом трансформації показників економічної діяльності в безрозмірні критерії ієрархічної моделі Томаса Сааті. Проведені дослідження за методом аналізу ієрархій дозволили проранжувати міста та райони за кількісною оцінкою рівня ефективності ресторанного господарства, виявити ті критерії, урахування яких дасть змогу прийняти правильні управлінські рішення щодо підвищення ефективності ресторанного господарства в містах та районах області. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher МДУ en_US
dc.subject промислова політика en_US
dc.subject промисловий потенціал en_US
dc.subject метод аналізу ієрархій en_US
dc.subject критерій промислової активності en_US
dc.subject ієрархічна модель en_US
dc.subject модель Томаса Сааті en_US
dc.title Оцінка діяльності ресторанів міст та районів Закарпатської області методом аналізу ієрархій en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account