00 DSpace/Manakin Repository

Гастрономічний туризм як засіб активізації туристичних дестинацій

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Рубіш, Марина Андріївна
dc.contributor.author Чорій, Мирослава Василівна
dc.contributor.author Зеленська, Лілія Володимирівна
dc.date.accessioned 2020-09-22T08:10:08Z
dc.date.available 2020-09-22T08:10:08Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7250
dc.description Рубіш М. А. Гастрономічний туризм як засіб активізації туристичних дестинацій / М. А. Рубіш, М. В. Чорій, Л. В. Зеленська // Науковий вісник Мукачівського державного університету. Серія "Економіка" : збірник наукових праць / гол. ред. Т.В. Черничко. - Мукачево : МДУ, 2020. - Випуск 1(13). - С. 61-66 en_US
dc.description.abstract Тенденції розвитку туризму ХХІ ст. дозволяють стверджувати, що одним із перспективних напрямів,пов’язаним з ознайомленням із виробництвом, технологією приготування та дегустацією національних страв і напоїв, є гастрономічний туризм. Концепція формування туристичного продукту у вигляді гастрономічного чи кулінарного туру об’єднує економічні, соціальні та культурні цінності території, охоплює клімат, традиційні види сільського господарства та промислів, мистецтво, національні звичаї, традиції та побут. Тобто, гастрономічний туризм повною мірою сприяє розвитку туристичної сфери та є засобом активізації туристичної дестанації. В статті йдеться про напрями розвитку гастрономічного туризму, як засобу активізації туристичних дестинацій та підтримки національних виробників за допомогою інтеграції гастрономічного туризму у місцеві подієві ресурси. Актуальність розгляду цих питань визначається відсутністю цілісного розуміння поняття гастрономічного туризму, недосконалістю існуючих рекомендацій та висновків з питань його формування. Метою статті є дослідження особливостей гастрономічного туризму, як засобу активізації розвитку туристичної сфери. У статті визначено, що в основу гастрономічного туризму закладено особливості регіональної кухні та кулінарні традиції туристичної дестинації. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher МДУ en_US
dc.subject гастрономічний туризм en_US
dc.subject кулінарний тур en_US
dc.subject гастрономічний тур en_US
dc.subject регіональна кухня en_US
dc.subject локальний продукт en_US
dc.subject автентичність en_US
dc.subject екологічність en_US
dc.subject подієві ресурси en_US
dc.title Гастрономічний туризм як засіб активізації туристичних дестинацій en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу