Аннотации:
У навчальному посібнику розкрито сутність процесів організації робіт і надання послуг в
готельному господарстві. Розкрито такі змістові модулі, як історія розвитку світового готельного
господарства, України і Закарпаття; будівництво, архітектура, інтер’єр, типи і класифікація
підприємств готельного господарства; організація напоїв і харчування; культура обслуговування
готельного господарства; функціональна організація приміщень, організація і технологія
обслуговування, надання основних та додаткових послуг; технологія прибирання, організація
послуг харчування і напоїв, організація безпеки.
Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів напрямку
підготовки «Готельно-ресторанна справа» та може бути використаний для вивчення деяких питань
з таких дисциплін, як «Дизайн об’єктів готельно-ресторанного господарства», «Організація
ресторанного господарства», «Технологія продукції ресторанного господарства».
Потреба в підручниках для підготовки фахівців напрямку «Готельно-ресторанна справа»
значно відстає від пропозиції. Вирішенням цієї проблеми певною мірою буде слугувати дане
видання.