Abstract:
In the current context of rising environmental challenges (including the depletion of natural resources, environmental pollution,
and the increase in food waste) and the global necessity of ensuring food security, the concept of sustainable catering is becoming
particularly relevant. The aim of this article is to analyze the main approaches to the ecologicalization and improvement of food security
in catering activities by identifying the features and priority directions of sustainable development.У сучасних умовах загострення екологічних викликів, зокрема виснаження природних ресурсів, забруднен- ня
довкілля та зростання обсягів харчових відходів, а також глобальної необхідності забезпечення продовольчої безпеки,
концепція сталого кейтерингу набуває особливої актуальності. Відтак, метою цієї статті є аналіз основних підходів до
екологізації кейтерингової діяльності та підвищення її безпечності шляхом визначення ключових аспектів і пріоритетних
напрямів сталого розвитку.
Description:
Udvorheli L., Molnar-Babilya D., Holovko O. Sustainable catering concept: ecologization and food safety / Udvorheli L., Molnar-Babilya D., Holovko O. // Агросвіт : науково-практичний журнал / гол. ред. Васильєва Н.К. - Дніпро, 2025. - № 7. - Р. 86-91