DSpace Repository

Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації

Show simple item record

dc.contributor.author Стегней Маріанна Іванівна
dc.contributor.author Нодь Оршоя Ласлівна
dc.contributor.author Бергхауер Олександр Олександрович
dc.contributor.author Кампов Надія Семенівна
dc.date.accessioned 2024-09-24T07:44:41Z
dc.date.available 2024-09-24T07:44:41Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.uri http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11734
dc.description Стегней М. Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації / Стегней Маріанна Іванівна, Нодь Оршоя Ласлівна, Бергхауер Олександр Олександрович, Кампов Надія Семенівна // Український журнал прикладної економіки та техніки : науковий журнал / гол. ред. Язлюк Б. - Тернопіль : ТНЕК, 2024. - Т.9, №3. - С. 26-29. uk_UA
dc.description.abstract Стаття присвячена дослідженню особливостей та основних напрямів трансформації готельно-ресторанних послуг в умовах цифровізації. Доведено, що передумовами для впровадження цифрових технологій у готельно-ресторанному бізнесі є зростаюча конкуренція, потреба в підвищенні ефективності операцій та покращенні якості обслуговування клієнтів. Сюди також входять зміни в споживчих очікуваннях, де клієнти все більше цінують зручність онлайн-замовлень, швидкість обробки транзакцій та персоналізований підхід. Встановлено, що під впливом процесів цифровізації в усіх сферах життя сучасні ресторани активно впроваджують цифрові технології, використання яких дозволяє автоматизувати та оптимізувати більшість операційних процесів. Попри зростання цифрової активності, вітчизняні ресторани на сьогодні все ще не досягли таких темпів цифровізації, як інші галузі або аналогічні підприємства в окремих країнах глобального оточення. Це підтверджується недостатньо високою питомою вагою електронних продаж (близько 12% ) та низьким рівнем упровадження технологій BIG DATA (8,9%) у сфері управління та аналітики ресторанних господарств. Проведені дослідження показали, що найшвидшими темпами в готельно-ресторанному обслуговуванні впроваджуються такі інструменти цифровізації: цифровий маркетинг, розвиток цифрових платформ з доставки їжі (FoodTech), автоматизовані системи управління та інтерактивні технології. Цифрова трансформація через впровадження сучасних технологій у бізнес-процеси закладів громадського харчування дозволяє оперативно адаптуватися до змінюваних умов ринку, що своєю чергою підвищує конкурентоспроможність ресторанного бізнесу. Аргументовано, що ефективність процесів цифровізації ресторанних послуг залежить від вибору найбільш оптимального співвідношення між програмними засобами і цифровими інструментами та автентичними особливостями кожного ресторану, цільового кола клієнтів, їх смаків і уподобань та іміджевою стратегією позиціювання на ринку громадського харчування. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject цифровізація uk_UA
dc.subject цифрові інструменти uk_UA
dc.subject готельно-ресторанний бізнес uk_UA
dc.subject автоматизовані системи управління uk_UA
dc.subject цифрова трансформація готельно-ресторанних послуг uk_UA
dc.subject цифровий маркетинг uk_UA
dc.title Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account