Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7263
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШитікова, Тетяна Володимирівна-
dc.contributor.authorІгнатишин, Микола Іванович-
dc.date.accessioned2020-09-25T06:21:40Z-
dc.date.available2020-09-25T06:21:40Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7263-
dc.descriptionШитікова Т. В. Оцінка діяльності ресторанів міст та районів Закарпатської області методом аналізу ієрархій / Т. В. Шитікова, М. І. Ігнатишин // Науковий вісник Мукачівського державного університету. Серія "Економіка" : збірник наукових праць / гол. ред. Т.В. Черничко. - Мукачево : МДУ, 2020. - Випуск 1(13). - С.175-183.en_US
dc.description.abstractУ статті проведено порівняльну оцінку результатів діяльності ресторанних підприємств міст та районів Закарпатській області з використовувати методу Сааті за останній квартал 2017 і 2018 років. Метою дослідження є побудова ієрархічних моделей оцінки діяльності ресторанів з надання послуг мобільного харчування в містах та районах області з використання статистичних показників «Кількість підприємств» та «Обсяг реалізованих послуг» за визначений період. Метод аналізу ієрархій обраний для проведення оцінки завдяки своїй універсальності, адже може використовуватися не тільки для аналізу та порівняння стану галузі чи окремого підприємства, а й для прийняття більш складних управлінських рішень та прогнозування ситуації. Проведені дослідження за цим методом дозволили отримати оцінку діяльності ресторанних підприємств інтегрувавши декілька показників, виявити ті критерії, урахування яких дасть змогу прийняти правильні управлінські рішення щодо підвищення ефективності управлінської політики в області, виявити депресивні райони, що потребують інвестицій та державного регулювання. Наукова новизна полягає в побудові ієрархічної моделі оцінки діяльності ресторанних підприємств з застосуванням повністю узгоджених матриць попарних порівнянь, отриманих шляхом трансформації показників економічної діяльності в безрозмірні критерії ієрархічної моделі Томаса Сааті. Проведені дослідження за методом аналізу ієрархій дозволили проранжувати міста та райони за кількісною оцінкою рівня ефективності ресторанного господарства, виявити ті критерії, урахування яких дасть змогу прийняти правильні управлінські рішення щодо підвищення ефективності ресторанного господарства в містах та районах області.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherМДУen_US
dc.subjectпромислова політикаen_US
dc.subjectпромисловий потенціалen_US
dc.subjectметод аналізу ієрархійen_US
dc.subjectкритерій промислової активностіen_US
dc.subjectієрархічна модельen_US
dc.subjectмодель Томаса Саатіen_US
dc.titleОцінка діяльності ресторанів міст та районів Закарпатської області методом аналізу ієрархійen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Evaluation_ of_ restaurants_ in_ cities _and_ districts _of_ Zakarpattia_ region _by _the_ method_ of _hierarchy_ analysis.pdfОцінка діяльності ресторанів міст та районів Закарпатської області методом аналізу ієрархій1.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.