Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7250
Назва: Гастрономічний туризм як засіб активізації туристичних дестинацій
Автори: Рубіш, Марина Андріївна
Чорій, Мирослава Василівна
Зеленська, Лілія Володимирівна
Ключові слова: гастрономічний туризм
кулінарний тур
гастрономічний тур
регіональна кухня
локальний продукт
автентичність
екологічність
подієві ресурси
Дата публікації: 2020
Видавництво: МДУ
Короткий огляд (реферат): Тенденції розвитку туризму ХХІ ст. дозволяють стверджувати, що одним із перспективних напрямів,пов’язаним з ознайомленням із виробництвом, технологією приготування та дегустацією національних страв і напоїв, є гастрономічний туризм. Концепція формування туристичного продукту у вигляді гастрономічного чи кулінарного туру об’єднує економічні, соціальні та культурні цінності території, охоплює клімат, традиційні види сільського господарства та промислів, мистецтво, національні звичаї, традиції та побут. Тобто, гастрономічний туризм повною мірою сприяє розвитку туристичної сфери та є засобом активізації туристичної дестанації. В статті йдеться про напрями розвитку гастрономічного туризму, як засобу активізації туристичних дестинацій та підтримки національних виробників за допомогою інтеграції гастрономічного туризму у місцеві подієві ресурси. Актуальність розгляду цих питань визначається відсутністю цілісного розуміння поняття гастрономічного туризму, недосконалістю існуючих рекомендацій та висновків з питань його формування. Метою статті є дослідження особливостей гастрономічного туризму, як засобу активізації розвитку туристичної сфери. У статті визначено, що в основу гастрономічного туризму закладено особливості регіональної кухні та кулінарні традиції туристичної дестинації.
Опис: Рубіш М. А. Гастрономічний туризм як засіб активізації туристичних дестинацій / М. А. Рубіш, М. В. Чорій, Л. В. Зеленська // Науковий вісник Мукачівського державного університету. Серія "Економіка" : збірник наукових праць / гол. ред. Т.В. Черничко. - Мукачево : МДУ, 2020. - Випуск 1(13). - С. 61-66
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7250
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
GASTRONOMIC_ TOURISM _AS_ A _MEANS.pdfГастрономічний туризм як засіб активізації туристичних дестинацій994.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.