Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2974
Title: Сучасні напрями організації дозвілля у закладах ресторанного господарства
Authors: Гоблик-Маркович, Надія Михайлівна
Ковач, І.
Keywords: активний відпочинок
пасивний відпочинок
дозвілля у ЗРГ
організація процесу розваг
Issue Date: 2015
Abstract: Відпочинок, дозвілля, розваги, як і праця, є невід'ємними складовими життєдіяльності людини. Розважаючись, людина чи група людей задовольняють свої духовні потреби, оцінюють свої можливості. З метою підвищення конкурентоздатності і прибутку, підприємства ресторанного господарства намагаються запроваджувати нові прогресивні форми обслуговування та організовувати відпочинок, дозвілля і розваги. Організація дозвілля є одним з основних напрямків діяльності закладу ресторанного господарства. Організація дозвілля являє собою особливий вид діяльності ресторанних закладів, яка забезпечує клієнтам смачну їжу, добрий відпочинок, розваги тощо. Дослідження даної теми дозволить знайти шляхи підвищення рівня якості обслуговування клієнтів в закладах ресторанного господарства. Метою дослідження є визначення змісту та сучасних напрямів організації дозвілля в закладах ресторанного господарства. У статті визначено зміст та напрямки організації дозвілля у закладі ресторанного господарства. Досліджено основні види та форми дозвілля у закладі ресторанного господарства. Запропоновано систему, що визначає основні складові організації дозвілля у закладі ресторанного господарства. Визначено необхідність надання широкого спектру послуг поряд із високою їх якістю, що може забезпечити високу ефективність діяльності підприємства. Структура вільного часу і характер його використання мають свої особливості та залежать від рівня доходів, сфери діяльності, національного менталітету, релігійних приписів тощо. Будь-які потреби в сфері дозвілля мають певну послідовність прояву. Задоволення однієї потреби породжує нову. Завдяки цьому можна змінювати вид діяльності і збагачувати дозвілля. Якість обслуговування та якість надання послуг – є невід’ємними складовими ефективності роботи закладу ресторанного господарства, завдяки яким можливо втримати споживача. Але на все потрібно мати вільний час, кошти, щоб відвідувати заклади даного типу. Підвищення якості обслуговування у закладах ресторанного господарства можливе саме завдяки якісній організації дозвілля та розваг, що є необхідним заходом підвищення ефективності роботи підприємства.
Description: Гоблик-Маркович, Н. Сучасні напрями організації дозвілля у закладах ресторанного господарства / Н. Гоблик-Маркович, І. Ковач // Науковий вісник Мукачівського державного університету. - Мукачево : Карпатська вежа, 2015. - №19 (14). - С.174-180
URI: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2974
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n19-175-182.pdfСучасні напрями організації дозвілля у закладах ресторанного господарства359.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.