Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3109
Назва: Getting lining leathers with improved antibacterial properties
Автори: Kozar, Oksana
Wozniak, Boguslaw
Brednikova, Svitlana
Козарь, Оксана Петрівна
Ключові слова: lining skin
cationic polyelectrolyte
polyhexamethylene guanidine hydrochloride
zeolite
montmorillonite
biocide
antibacterial properties
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): Solution of materials microbial resistance problems is related to the study of the nature and extent of changes in chemical and physical structure of the material and the preservation of its inherent complex of operational and technological properties. The positive impact of mineral filler of semi-finished leather to its physical, mechanical, and some hygienic characteristics has been noted. However, the issue remains open for providing leather materials, especially insole and linen skins, with long biostable antiseptic properties, and points to the urgency of the problem to be solved. Rationality of the research results will be in the creation of innovative technology for tanneries biostable materials through the creation of low-cost multifunctional biocidal products to ensure a high biological activity, a wide range of action, safety for humans, and at the same time available and cheap.
Опис: Oksana, Kozar Getting lining leathers with improved antibacterial properties / Kozar Oksana, Wozniak Boguslaw, Svitlana Brednikova // Міжнародний науковий журнал "Освіта і наука" / ред. кол.: Т.Д. Щербан (гол. ред.);заст. гол. ред.: Jerzy Piwowarski; В.В. Гоблик. - Мукачево-Ченстохова : РВВ МДУ; Академія ім. Я. Длугоша, 2018. - №Випуск 2(25). - P.44-49
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3109
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kozar_Getting_lining.pdf.pdfGetting lining leathers with improved antibacterial properties1.53 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.