Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2888
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧорій, Мирослава Василівна-
dc.contributor.authorБасараб, М. І.-
dc.date.accessioned2018-11-22T10:04:37Z-
dc.date.available2018-11-22T10:04:37Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttp://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2888-
dc.descriptionЧорій, М. В. Аналіз історичних передумов та особливостей технології приготування млинців / М. В. Чорій, М. І. Басараб // Науковий вісник Мукачівського державного університету. - Мукачево : Карпатська вежа, 2016. - №20 (15). - С.272-277en_US
dc.description.abstractАсортимент борошняних кондитерських виробів, що виробляють в Україні, дуже різноманітний і має близько 1000 найменувань, відмінних рецептурою, формою, оздобленням, смаком і технологією приготування. Кожен вид виробів має свої особливості приготування під час технологічного процесу виробництва. Необхідно більше уваги приділяти якості продукції, безпечності, необхідно виявляти вади при діяльності кондитерських підприємств. Особливого значення у цьому набувають професіоналізм та рівень знань працівників, технології, контроль якості сировини, напівфабрикатів і готових виробів. Млинці відомі людству з найдавніших часів і мають родичів по всьому світу. Це і найтонші французькі млинці crêpe, і англійські pancakes, і індійська dosa, і багато інших кулінарних виробів з рідкого тіста. Однак саме «млинці» по праву здобули світову славу, любов і визнання. Не даремно, у багатьох європейських мовах слово «млинець» використовується без перекладу і означає саме традиційні слов’янські млинці. На Русі млинці пекли споконвіку, спочатку з вівсяного борошна, а потім і з пшеничного, житнього та навіть гречаного борошна. Вкрай популярні були в російській домашній кухні млинці з різними начинками: цибулею, грибами, м'ясом, яйцями, птицею. Начинок для млинців годі злічити. До млинців подавали масло і сметану, ікру і солону рибку, варення і сир. І сьогодні млинці залишаються однією з найулюбленіших страв багатьох етнічних кухонь. Навряд чи знайдеться хоч одна родина, де хоча б раз на рік, на Масляну, не пекли б млинців. Скільки сімей - стільки є й різних та улюблених рецептів. Деякі рецептури приготування млинців тримаються в таємниці. Чи то тонкі, пишні, дріжджові, заварні чи з начинкою - всі млинці вимагають уміння і вправності в приготуванні. Але будучи правильно і з любов'ю приготованими вони дарують дому затишок і радість.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectмлинецьen_US
dc.subjectтехнологія приготуванняen_US
dc.subjectборошняні вироби з рідкого тістаen_US
dc.titleАналіз історичних передумов та особливостей технології приготування млинцівen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n20-273-278.pdfАналіз історичних передумов та особливостей технології приготування млинців428.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.