Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/12626
Title: | Sustainable catering concept: ecologization and food safety |
Authors: | Udvorheli, L. Удворгелі, Лариса Іванівна Molnar-Babilya, D. Молнар-Бабіля, Джосія Імреївна Holovko, O. Головко, Ольга Миколаївнa |
Keywords: | environmental responsibility екологічна відповідальність resource utilization використання ресурсів food safety standards стандарти харчової безпеки public catering громадського харчування natural resources природні ресурси |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Дніпро |
Abstract: | In the current context of rising environmental challenges (including the depletion of natural resources, environmental pollution, and the increase in food waste) and the global necessity of ensuring food security, the concept of sustainable catering is becoming particularly relevant. The aim of this article is to analyze the main approaches to the ecologicalization and improvement of food security in catering activities by identifying the features and priority directions of sustainable development.У сучасних умовах загострення екологічних викликів, зокрема виснаження природних ресурсів, забруднен- ня довкілля та зростання обсягів харчових відходів, а також глобальної необхідності забезпечення продовольчої безпеки, концепція сталого кейтерингу набуває особливої актуальності. Відтак, метою цієї статті є аналіз основних підходів до екологізації кейтерингової діяльності та підвищення її безпечності шляхом визначення ключових аспектів і пріоритетних напрямів сталого розвитку. |
Description: | Udvorheli L., Molnar-Babilya D., Holovko O. Sustainable catering concept: ecologization and food safety / Udvorheli L., Molnar-Babilya D., Holovko O. // Агросвіт : науково-практичний журнал / гол. ред. Васильєва Н.К. - Дніпро, 2025. - № 7. - Р. 86-91 |
URI: | http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/12626 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
SUSTAINABLE_CATERING.pdf | SUSTAINABLE CATERING CONCEPT: ECOLOGIZATION AND FOOD SAFETY | 1.16 MB | Adobe PDF | View/Open |
Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!